29 Nisan 2015 Çarşamba

HAŞHAŞLI REVANİ


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
Kreması İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri
Yapılışı:

     Bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Sonra irmik, un, haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün ve 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup ocakta kaynatın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar tutun ve ocaktan alıp soğutun. Kreması için sütü, şekeri, nişasta ve unu tencereye koyup ocakta karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca 1 paket vanilyayı koyup karıştırın ve soğutun. Krema ılınınca labneyi koyup çırpın. Kek fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün. Tatlı tamamen soğuyunca üzerine kremayı döküp yayın. En üstine haşhaş döküp buzdolabına koyun. Bir gün buzdolabında bekletirseniz daha güzel oluyor.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder