Malzemeler:
- 1 kg kıyma
- 3 adet yufka
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- 100 gr. eritilmiş tereyağ
- 3 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gr. yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve baharatları bir kaba koyup yoğurun. Yufkayı düz bir zemine yayın ve yufkayı 8 e bölün. Hazırladığınız köfteleri yufkanın geniş kısmına koyup sigara böreği sarar gibi sarın. Verev şekilde kesip fırın tepsisine koyun. Erimiş tereyağı üzerine gezdirip 180 derece fırında pişirin. Domates rendesini, salçayı ve tereyağı tavaya koyup pişirin. Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyin ve tuz ilave edip karıştırın. Beytiler pişince servis tabağına dizip ortasına sarımsaklı yoğurdu koyun üzerine domates sosu gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder