17 Nisan 2015 Cuma

YALANCI AFYON KAYMAĞI


Malzemeler:
  • 125 gr. margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

     Bir tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpın. Hindistan cevizini fırın tepsisine serpin. Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine yanlardan başlayarak dökün ve oda sıcaklığında soğutun. Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi yayın ve 3-4 saat buzdolabında bekletin. Afyon kaymağını karelere kesip rulo şeklinde hindistan cevizine bulayarak sarın. Ortadan ikiye kesip servis tabağına koyun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder