Malzemeler:
- 5 adet salatalık
- 1 demet dereotu
- 6 adet patates
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup ezin. Salatalıkları minik minik küp şeklinde doğrayın. Dereotunu ince kıyın. Bütün malzemeyi bir kaba koyun sarımsakları ezin, yoğurt ve mayonezi koyup karıştırın. Cam bir kaba alıp üzerini düzleştirin. Cezvenin içine sıvı yağı, pul biberi ve naneyi koyup kızdırın. Patateslerin üzerini süsleyin. Arzu ederseniz içine ceviz, sosis, turşu da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder