1 Mayıs 2014 Perşembe

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KADAYIFLI SARMA


Malzemeler:
  • 500 gr hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 300 gr çiğ kadayıf
  • 300 gr tereyağ
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yuvarlak bir dilim limon
Yapılışı:

      Tereyağı eritin. Baklava yufkasından 2 tanesini çıkarıp üst üste koyun. En üstteki yufkanın her tarafını tereyağ ile yağlayın. Yufkanın kısa kenarına kadayıftan ince bir katman halinde koyun, üzerine ceviz serpin ve rulo şeklinde sıkı sarın. Kadayıfı çok kalın koymayın çünkü içi pişmez. Kullanacağınız yufkayı aldıktan sonra diğer yufkaları paketine sarın çünkü yufkalar açıkta kalınca kuruyor. Yufkaları tepsiyi doldurana kadar sarın. Tepsi dolunca üzerine erittiğiniz tereyağını fırça ile sürüp 170 derece fırında pişirin. Şerbeti için; şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup kaynatın. Şerbeti  kaynamaya başlayınca 20 dk. sonra kapatın. Ilınmış olan tatlıya ılınmış şerbeti dökün.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder