9 Mayıs 2014 Cuma

KADAYIFLI TATLI


Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 200 gr kadayıf
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:

      Yumurta ve şekeri 10-15 dk çırpın. Kadayıfları biraz kıyın. Yumurtalı karışıma kadayıfı, sıvı yağını, kabartma tozunu, unu ve cevizi ilave edip karıştırın. Karışımı dikdörtgen borcama dökün. 160 derece fırında pişirin. Şerbeti için şekeri ve suyu ocağa koyup kaynatın. Biraz kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve ocağı kapatın. Fırından çıkardığınız tatlının sıcaklığı gidip ılınınca soğuk olan şerbeti de üzerine dökün ve tatlı şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder