4 Mayıs 2014 Pazar

TAVUKLU PAÇA ÇORBASI


Malzemeler:
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
Yapılışı:

      Tavuk göğsünü bir tencereye koyun 6 bardak suyu ilave edin ve ocağa koyup pişirin. Tavuk pişince tencereden alıp küçük parçalara ayırıp tekrar kaynamaya devam eden tencerenin içine koyun. Bir kasenin içine yoğurdu koyun, yumurta ve 2 kaşık unu ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. Kaynayan tavuğa  yoğurtlu karışımı karıştırarak dökün. Kaynayana kadar devamlı karıştırın tuzunu ilave edip biraz daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Bir tavada tereyağı kızdırın ve içine toz kırmızı biberi ekleyin (tereyağ yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz). Çorbanın üzerine sosu dökün. Bir kabın içine sarımsakları rendeleyin veya dövün, sirkeyi sarımsakların üzerine ilave edin. Çorbayı tabaklara servis edince sarımsaklı sirkeli karışımı isteğe bağlı olarak dökün. Sirke kullanmak istemeyen limon da kullanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder