5 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİÇEK POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket küçük yaş maya (20 gr)
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
İçi için:
  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:

       Bir kabın içine sütü, suyu, toz şekeri ve mayayı koyup karıştırın. Yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve unu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru mayalanması için bir poşet geçirip kabarana kadar bekleyin. Patatesleri rendeleyin, içine sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırın. Hamurdan orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın ve iç malzemeden koyup ortada toplayın. Üst kısımda topladığınız hamuru ters çevirin ve üzerini bastırın. Kenarından 6 tane çizik atın. Kestiğiniz yerlerden çevirerek çiçek yapraklarını oluşturun. Çiçek şeklindeki poğaçaların üzerini elinizle bastırın ve tepsiye koyun. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına çörek otu serpin. 175 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerini bir bezle örtün.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder