31 Mayıs 2014 Cumartesi

BEŞAMEL SOSLU MANTARLI PATATES OTURTMA


Malzemeler:
  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 250 gr. mantar
  • 5-6 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Sos:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

       Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvı yağı tencereye koyun ve soğanları kavurun. Kavrulan soğanları kıymayı da ekleyip kavurun. Biberleri doğrayıp onları da ilave edin. Mantarları ve salçayı ilave edip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Maydanozu kıyıp ekleyin. Karabiber ve tuzunu ilave ettikten sonra karıştırıp ocağı kapatın. Patatesleri soyun. Kalın olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyin. Fırın kabını yağlayıp patatesleri dizin ve üzerine kıymalı mantarı yayın. Bir çay bardağı sıcak suyu üzerine dökün. Önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyo ile fırın kabının üstünü kapatın ve fırına verin. 200 derecede yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Bu arada beşamel sosu hazırlayın. Yemeği fırından alıp beşamel sosu dökün ve üzerini kapatmadan tekrardan fırına verin. 10-15 dk daha fırında tutup çıkarın. Üzerine kaşar rendesi serpip tekrar fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis edin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder