30 Mayıs 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Malzemeler:
  • Yarım kg. taze fasulye
  • 2-3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
Yapılışı:

       Kuru soğanı yemeklik doğrayın, domatesleri de küçük küçük doğrayın. Fasulyeleri temizleyip uzunluğuna göre iki veya üçe bölün. Bir tencereye doğranmış soğanı, domatesi, doğranmış sarımsağı ve fasulyeyi koyun. Bir miktar zeytinyağı ekleyip tuzunu ve şekerini de ilave edip ocağa koyun. Fasulye kaynamaya başlayınca altını kısıp kısık ateşte domatesin suyuyla pişirin. Eğer suyu azalırsa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder