9 Mayıs 2014 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ SALATA

Malzemeler:
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet havuç rendesi
  • 10-12 adet kornişon turşu
  • Bir tutam taze nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz
  • Yarım adet limon suyu
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
        Tencereye sıvı yağı koyun. Arpa şehriyeleri karamel rengini alana kadar kavurun. Su ve tuz ekleyerek pilav gibi suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kabın içinde kornişonları küp küp doğrayın. Taze soğanı, maydanozu, naneyi ince ince kıyın. Rendelenmiş havuçları, konserve mısırı ve küp küp doğranmış salatalığı ilave edin. Şehriyeli pilavı da kabın içine ilave edip karıştırın. Limon suyu, nar ekşisi, çok az zeytinyağ ve tuzu ilave edip karıştırın. Servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder