31 Mayıs 2014 Cumartesi

DÜRTME KEK


Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için:
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

       Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın, fırın tepsisine dökün. 170 derece fırında pişirin. Sosu için verilen su, süt, kakao ve şekeri ocağa koyup kaynatın. Kaynayınca kapatıp 5 dk dinlendirin. Fırında pişen keki çıkarın. Varsa 7 numara şiş ile keke aralıklı delikler açın. Şişiniz yok ise tahta kurşun kalemin arkasıyla da delikler açabilirsiniz. Pişirdiğiniz kakaolu sosu kekin her yerine gezdirerek dökün ve soğumaya bırakın. Krem şanti ile sütü çırpın. Soğumuş olan kekin üzerine yayın. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.



2 yorum: