23 Mayıs 2014 Cuma

FIRINDA MANTARLI TAVUK PİRZOLA


Malzemeler:
  • 1 paket tavuk pirzola
  • 250 gr. mantar
  • 1 baş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 kaşık domates püresi veya 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

      Cam kaba sıvı yağı koyun. Tavukları yıkayın üzerine kekik, karabiber ve tuzu döküp cam tepsiye koyun. 180 derece fırına verin. Mantarları yıkayın, sarımsakları soyun, domatesleri söğüş doğrayın, biberleri ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısmını alıp tekrar 2 veya 3 parçaya bölün. Tavuklar fırında biraz pişince salçalı veya domatesli suyu ve mantarları ilave edin, tekrar fırına verin. Tavuklar pişmeye yakın sarımsakları, domatesleri ve biberleri koyup hepsi pişince fırını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder