1 Mayıs 2014 Perşembe

TEL ŞEHRİYELİ MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 4 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
Yapılışı:

      Mercimekleri haşlayın. Bir tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi koyun. Ocağa koyup kavurun. Bulguru kavrulan şehriyelere ilave edin, karıştırın. Suyu, tuzu ve haşlanmış mercimekleri ilave edin pişirin. Pilav pişince ocağı kapatın. Tereyağını tavada kızdırın ve pilavın üzerine dökün. Servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder