13 Mayıs 2014 Salı

LORLU KURABİYE


Malzemeler:
  • Yarım kg tuzsuz lor
  • 4.5-5 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin akı üzeri için)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım limon suyu
Üzeri için:
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
Yapılışı:
     
          Yoğurma kabının içine lor, şeker, yumurta,sıvı yağ ve vanilyayı koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edin. Karbonatın üzerine yarım limon suyunu dökün ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Önce yumurtanın akına sonra toz şekere bulayıp fırın tepsisine dizin. 170 derece ısıtılmış fırına atın. Fırını ısıtmadan atarsanız kurabiyeler yayılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder