13 Mayıs 2014 Salı

YÜKSÜK ÇORBASI (MANTI ÇORBASI)


Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı kayseri mantısı
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limon suyu
  • Nane,Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

         Tencereye suyu koyup ocağa koyun. Su kaynayınca mantıları tencereye atın. Mantılar pişince haşlanmış nohudu ve tuzu ilave edin. Biraz kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir tavaya sıvı yağı koyun. Salçayı ve naneyi ilave edip kavurun. Daha sonra mantıların içine bu sosu döküp karıştırın. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder