30 Mayıs 2014 Cuma

ERZİNCAN ÇORBASI


Malzemeler:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet yumurta
  • 1 su barağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • 6-7 su bardağı su
Yapılışı:

      Kuru soğanı rendeleyip kıymaya karabiber, tuz ve kimyon ilave edin. Yumurtanın da akını koyup yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Un serpilmiş tepsiye köfteleri koyun. Yaptığınız minik köfteleri tavada biraz kızartın veya fırına da atabilirsiniz. Bir tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya önce erişteleri atın, erişteler pişmeye yakın kızarmış köfteleri ve nohutları atın. Yoğurda su ilave edip biraz açın içine unu, yumurta sarısını ilave edip karıştırın. Karıştırarak çorbaya yoğurtlu karışımı dökün. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin. Biraz daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Tereyağını tavaya koyun yağ kızınca kırmızı biberi ve naneyi atıp ocaktan alın. Çorbayı servis ederken üzerine kızdırılmış biber ve naneyi dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder