26 Mayıs 2014 Pazartesi

KABAK MÜCVERİ


Malzemeler:
  • 2 adet taze kabak
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un
  • Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:

      Kabakları yıkayıp, rendeleyin ve bir kabın içine alın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince ince kıyın, kabaklara ilave edin. Kuru soğanı da rendeleyip onu da ilave edin. Yumurta, tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Kabağın çıkardığı suya göre un eklemesi yapın ve kabartma tozunu koyun. Tavaya sıvı yağ koyup, kızdırın. Kızan yağa bir kaşık yardımı ile kabaklı karışımdan dökün ve kızartın.(Kabak dolması yaptığınızda kabakların oyduğunuz içini atmak yerine rendeleyerek veya rondodan geçirerek de mücver yapabilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder