19 Mayıs 2014 Pazartesi

MANİSA KEBABI


Malzemeler:
  • 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 250 gr. mantar
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 
  • Kekik
  • Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Krep Hamuru İçin:
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

      Etleri tencereye koyup ocağa koyun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Etler pişince soğanları yemeklik  doğrayın ve etlere ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın. Biberleri yemeklik doğrayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Soğan ve etler kavrulunca biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra mantarları ve doğranmış sarımsakları ilave edip mantarlar pişince domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca tuzu ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın ve üzerine kekik serpip karıştırın.
Krep için üç yumurtayı çırpın. Tuzu, unu, sütü ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edip pürüzsüz kıvama gelince bir kepçe yardımıyla hafif yağladığımız tavaya krep hamurunu döküp pişirin. Krebi düz bir zemine koyun. Hazırladığınız etli yahniden bir veya iki kaşık koyup bohça şeklinde katlayın. Üzerine kaşar rendesi koyun. 175 derece fırında pişirin. Kuzu eti kullanmak istemezseniz onun yerine dana etini de kullanabilirsiniz ama dana etini düdüklü tencerede biraz haşlayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder