17 Haziran 2014 Salı

KAYISI MARMELADI


Malzemeler:
  • 1 kg. kayısı
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı  limon suyu
Yapılışı:

      Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye koyun. 1 çay bardağı suyu da ilave edip ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Kayısılar yumuşayıp pişince ocağı kapatın. Kayısıları süzgece koyup geçirin. Süzgeçten geçirdiğiniz kayısıları tekrar tencereye koyup ocağın altını yakın. Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Karıştırarak şekerin çabuk erimesini sağlayın. Bir tatlı kaşığı kadar limon suyu koyun. Bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Eğer şekeri az gelirse kendi damak tadınıza göre şekerini ayarlayabilirsiniz. Marmeladı hemen tüketecekseniz buzdolabına koyun. Ama kışlık olarak saklayacaksanız sıcakken kavanozlara sıcak sıcak koyup yeni kapak kullanarak kapağını kapatın ve ters çevirin.Yine de kayısı marmeladı çabuk bozulabiliyor. Onun için çabuk tüketmeniz daha iyi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder