30 Haziran 2014 Pazartesi

ETLİ BAMYA


Malzemeler:
  • Yarım kg taze bamya
  • 300 gr.  kuşbaşı et
  • 1 adet limon 
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 3-4 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:

     Bamyanın başını minare şeklinde soyup temizleyin. Kuru soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 20 dk. tutup pişirin. Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup kavurun. Soğanlar kavrulunca domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca bamyaları ilave edip 1 limonun suyunu sıkın ve bamyaların üzerine dökün. 2 su bardağı kadar suyu ve tuzunu ilave edip pişmeye bırakın. Bamyalar yumuşayıp pişince ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder