7 Temmuz 2014 Pazartesi

FELLAH KÖFTESİ


Malzemeler:
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Kimyon
Sosu için:
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 adet domates rendesi
  • Zeytinyağ 
  • Tuz
Üzeri İçin:
  • Maydanoz
Köfteleri haşlamak İçin:
  • 2 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Tuz
Yapılışı:

     Bulguru sıcak suyla ıslatın. Bulgur yumuşayınca unu, salçayı, yumurtayı, tuz ve kimyonu koyup ılık suyla yoğurun. Hamur toparlanınca nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve ortasından parmakla bastırın. Hamurun hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra bir tencereye suyu, tuzu ve limon tuzunu koyup kaynatın. Su kaynayınca köfteleri içine atın, su tekrar kaynamaya başlayınca 10 dk kadar haşlayın. Sonra kevgirle sudan alın. Bir tencereye rendelenmiş domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları koyun. Tuzunu ve zeytinyağını da ilave edip pişirin. Köfteleri servis tabağına alın üzerine domatesli sosu dökün. Üzerine maydanozları kıyıp koyun. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder