Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- Tuz
- Kimyon
- 5-6 diş sarımsak
- 4 adet domates rendesi
- Zeytinyağ
- Tuz
- Maydanoz
- 2 litre su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Tuz
Bulguru sıcak suyla ıslatın. Bulgur yumuşayınca unu, salçayı, yumurtayı, tuz ve kimyonu koyup ılık suyla yoğurun. Hamur toparlanınca nohut büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve ortasından parmakla bastırın. Hamurun hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra bir tencereye suyu, tuzu ve limon tuzunu koyup kaynatın. Su kaynayınca köfteleri içine atın, su tekrar kaynamaya başlayınca 10 dk kadar haşlayın. Sonra kevgirle sudan alın. Bir tencereye rendelenmiş domatesleri ve rendelenmiş sarımsakları koyun. Tuzunu ve zeytinyağını da ilave edip pişirin. Köfteleri servis tabağına alın üzerine domatesli sosu dökün. Üzerine maydanozları kıyıp koyun. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder