21 Temmuz 2014 Pazartesi

URFA PATLICAN KEBABI


Malzemeler:
  • 1 kg. patlıcan
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için:
  • 500 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
Yapılışı:

      Kıymanın içine soğanı soyup rendeleyin. Salça, tuz, karabiber ve pul biberi koyup yoğurun. Patlıcanları üç parmak genişliğinde kesin. Hazırladığınız kıymalı harçtan büyükçe köfteler yapın. Yuvarlak tepsiye bir patlıcan bir köfte şeklinde yan yana dizin. Tepsinin ortasına domatesleri irice doğrayın. 2 kaşık sıvı yağını elinizle patlıcanların üzerine sürün. Üzerine biberleri koyup fırında pişirin. Taş fırın bulabilirseniz yemeğiniz daha çabuk pişer evde ki fırında patlıcanların pişmesi için önce üzerini yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile 25 dakika kapalı pişirin sonra üzerini açın ki üstü kızarsın. Urfa'da servis edilirken lavaş ekmeği ve kuru soğanla dürüm yapılıp servis ediliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder