16 Temmuz 2014 Çarşamba

TAVUKLU SULTAN KEBABI


Malzemeler:
  • 2 adet yufka 
  • 400 gr. tavuk göğsü
  • 400 gr. tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Beşamel Sosu için:
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

       Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve sıvı yağda kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağa koyun ve kavurun. Tavukları kuşbaşı doğrayıp soğanlara ilave edin. Tavuklar iyice sotelenince salçasını ilave edin ve 5 dk pişirin. Tavuklar pişince beşamel sosunu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu da ekleyip kavurun. Sonra soğuk sütü ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Yufkaları dörde bölün. Küçük bir kaseye dörde böldüğünüz yufkanın birini alarak kasenin içine yerleştirin. Yufkanın kenarlarından fazla taşan kısmını koparıp kasenin orta kısmına koyarak dolgunlaştırın. Hazırlanan tavuklu karışıma haşlanmış bezelyeyi kızarttığımız patlıcanları tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Bu hazırlamış olduğunuz iç harcı yufkayı koyduğumuz kasenin içine koyup, kenarlarındaki yufkayı toplayarak üzerini kapatın. Ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. İç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Üzerine beşamel sosu döküp, 180 derece fırında pişirin. 15-20 dk sonra fırından çıkarıp üzerlerine kaşar rendesini koyun. Kaşarlar kızarana kadar pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder