19 Temmuz 2014 Cumartesi

KIYMALI SEMİZOTU

 

Malzemeler:
  • 1 kg. semizotu
  • 150 gr. kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Yapılışı:

     Semizotunu çok minik olmayacak şekilde doğrayıp yıkayın. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın. Bir tencereye soğanı ve sıvıyağı koyup kavurun. Soğanlar kavrulunca kıymayı ilave edin ve beraber kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca pirincini yıkayıp ekleyin. Yarım su bardağı kadar su ekleyin ve kaynamaya başlayınca altını kısın. Pirinçler pişmeye yakın semizotunu ilave edin. Semizotları çökünce tuzunu da ilave edin karıştırın. Semizotu su bırakacağından su eklemenize gerek yok ama sulanmaz ise o zaman duruma göre yarım veya 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Domateslerden sonra pirinç eklememin nedeni semizotu çabuk pişen bir sebze pirinçler çabuk pişmiyor. Eğer pirinçleri sonradan eklerseniz pirinçlerin pişmesi uzun süreceğinden semizotları eğriyip lapa görünümünde oluyor. Yine de tercih sizin. Semizotu pişince ocağı kapatın. Semizotuna sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor servis ederken isterseniz tabağınıza sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder