25 Temmuz 2014 Cuma

KIRMIZI ERİK SUYU


Malzemeler:
  • 1 kg. kırmızı erik 
  • 2-3 su bardağı toz şeker
  • 10 su bardağı su
Yapılışı:

    Erikleri yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerine suyunu ekleyip ocakta kaynatın. Erikler yumuşayıncaya kadar kaynatıp ocağı kapatın. Erikleri kevgire dökün suyu altına geçsin ve posasını soğuyunca elinizle kevgirden geçirin. Tekrar ocağa koyup şekerini ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın. Şekerini kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ocağı kapatıp sürahiye boşaltıp soğuyunca buzdolabına koyun. Eğer kışlık saklayacaksanız sıcakken kavanozlara koyup yeni kapak kapatıp ters çevirip soğuyana kadar ters vaziyette bırakın. Soğuyunca kapağını vakumlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder