28 Nisan 2014 Pazartesi

KUZU ETLİ SOTE


Malzemeler:
  • Yarım kg. kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates veya 3 yemek kaşığı domates püresi
  • Kekik
  • 3-4 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı:

    Etleri tencereye koyup ocağa koyun. Etler suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Soğanları yemeklik doğrayın ve etlere ilave edin. Biber, sarımsak ve domatesleri de yemeklik doğrayın. Kavrulan etlere biberleri de ilave edin, kavurun. Hepsi kavrulunca domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Etler pişince tuz, karabiber ve kekik ekleyin bir taşım kaynatıp ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder