Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3,5 su bardağı et veya tavuk suyu (yok ise normal su kullanabilirsiniz)
- Sıvı yağ
- 50 gr. tereyağ
- Tuz
Pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar su koyup ıslatın. Pirinci önceden yıkayın ki pirinçler ıslanınca yumuşayacağı için yıkanırken kırılıyor.Bir tencereye sıvı yağı koyun üzerine arpa şehriyeleri koyup karamel rengi alana kadar kavurun. Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, şehriyelere ilave edin ve kavurun. Kavrulunca suyunu ve tuzunu koyun kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edin, ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın ve demlendirin. Pilav demlenince servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder