Malzemeler:
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı orta boy bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Et suyu veya normal su (5-6 bardak)
Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye soğanı, mercimeği, pirinci ve bulguru koyun. 5-6 bardak su ile haşlanması için ocağa koyun. Bir tavada bir miktar sıvı yağ ile unu kokusu gidene kadar kavurun. Bir yemek kaşığı salçayı da ilave edin. 2 su bardağı su ile unun koyuluğunu açın. Pişmiş olan mercimekleri el blendırından geçirin. Hazırlamış olduğunuz unlu meyaneyi mercimeklere ilave edin. Tekrar ocağa koyup naneyi, tuzu, pul biberi ve karabiberi ilave edin. 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.Çorbanın kıvamı koyu gelirse su ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder