25 Nisan 2014 Cuma

EZO GELİN ÇORBASI


Malzemeler:
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 3 yemek kaşığı orta boy bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Et suyu veya normal su (5-6 bardak)
Yapılışı:

     Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye soğanı, mercimeği, pirinci ve bulguru koyun. 5-6 bardak su ile haşlanması için ocağa koyun. Bir tavada bir miktar sıvı yağ ile unu kokusu gidene kadar kavurun. Bir yemek kaşığı salçayı da ilave edin. 2 su bardağı su ile unun koyuluğunu açın. Pişmiş olan mercimekleri el blendırından geçirin. Hazırlamış olduğunuz unlu meyaneyi mercimeklere ilave edin. Tekrar ocağa koyup naneyi, tuzu, pul biberi ve karabiberi ilave edin. 5 dk daha kaynatıp ocağı kapatın.Çorbanın kıvamı koyu gelirse su ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder