Malzemeler:
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket çırpılmış krem şanti
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- Yarım kg çilek
- 1 paket çilekli jöle
Hamuru için verilen malzemeyi yoğurun. Merdane ile açarak tart kalıbının kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Hamurun fazlalıklarını kesin ve tabanına çatal batırın. Orta kısmına bir yağlı kağıt koyup bir miktar bakliyat koyduktan sonra 170 derece fırında pişirin. Orta kısmındaki bakliyatları alın ve biraz daha pişmesi için fırında tutun. (yaklaşık 15-18 dk tamamı) Süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı bir tencerenin içine koyun ve ocağa koyup pişirin. Soğuyunca çırpmış olduğunuz krem şantiyi soğuk kremaya koyup mikserle çırpın. Pişen tartı kalıbından çıkarın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra hazırlamış olduğunuz kremayı tartın ortasına dökün. Üzerine ortadan ikiye böldüğünüz çileklerle kaplayın. En üstüne jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çileklerin üzerine dökün. Buzdolabına koyun. Donunca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder