7 Nisan 2014 Pazartesi

KARNIYARIK POĞAÇA

Malzemeler:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 40 gr.lık yaş maya (küçük paket)
İç Malzemesi için:
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Yapılışı:

    Bir kabın içine ılınmış sütü, mayayı ve şekeri koyun. Karıştırarak mayayı ve şekeri eritin. Üzerine yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu koyup elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Mayalanması için üzerine bir naylon poşet geçirip bekletin. Beyaz peyniri elinizle ufalayın. Maydanozları ince ince kıyın. Peynir ve maydanozu karıştırın. Mayalanmış olan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun iki yanından çizikler atın. Orta kısmına iç harcı yerleştirin. Çizik olan bir bölümü orta kısmın üzerinden geçirin. Diğer çizik olan kısmı da orta kısmından diğer tarafa geçirin ve karnıyarık şekli verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup poğaçaları tepsiye yerleştirin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin.
     Bu poğaçayı peynir harç yerine kıymalı bir iç hazırlayıp da yapabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder