4 Nisan 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemeler:
  • Yarım kg asma yaprağı ( salamura veya yeşil olması fark etmez)
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet kuru soğan 
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet nane
  • 2 adet küp şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 adet limon
Yapılışı:

   Yaprakları sıcak suda haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın. Bir tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik soğanları ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinçleri ilave edin. 2 su bardağı kadar suyu, şekeri, tuzu koyun ve ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekince ocağı kapatın. Pirinçler ılınınca içine doğranmış olan yeşillikleri ve karabiberi ilave edip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz yaprakları tek tek açıp iç harçtan koyarak sarın ve tencereye dizin. Üstüne çıkacak kadar su ilave ederek pişirin. Yapraklar pişince üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder