23 Nisan 2014 Çarşamba

MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:                                                                                                                                              
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan  
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet orta boy patates  
  • 7-8 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Yapılışı:

      Mercimekleri ayıklayıp, yıkayın. Bir tencereye koyun. Soğanı soyun ve rendeleyin. Havuç ve patatesi de soyup rendeleyin. Rendelediğiniz soğan, havuç ve patatesi mercimeklere ilave edin. Suyunu ekleyin ocağa koyun. Mercimekler suyla iyice kaynaşıp pişince ocağı kapatın. Mercimeği el blendırı ile pürüzsüz kıvama getirin. Bir tavaya sıvı yağı koyun iki kaşık unu ekleyin un kokusu gidene kadar kavurun. Blendırdan geçirdiğiniz mercimeğe kavrulan unu karıştırarak dökün. Tekrar ocağa koyun tuz ve karabiberinide ekleyip bir taşım kadar kaynatın ocağı kapatın. Servis etmeden önce kuru naneyi üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder