25 Nisan 2014 Cuma

ANALI KIZLI ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr. kıyma
  • Yarım çay bardağı un
  •  2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • Sıvı yağ
  • 4-5 su bardağı et suyu
Yapılışı:

     Bulguru sıcak su ile yumuşaması için ıslatın. Kabaran bulgura bir yumurta, irmik, tuz, un ve biber salçası koyup ılık su ile yoğurun. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Kıymayı da ekleyip kavurun. Karabiberi, tuzu ve salçayı ilave edip biraz daha kavurun ve ocağı kapatın. Soğuması için bekleyin. İç harcın içine maydanozları da kıyıp karıştırın. Yoğurduğunuz bulgurluk köfteden bir avuç büyüklüğünde ayırın. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Diğer kalan bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçini oyup hazırlamış olduğunuz harçtan koyup kapatın. Et suyunu bir tencereye koyun. Hazırladığınız içli köfteyi ve nohut büyüklüğündeki köfteyi haşlayın. Sıvı yağı tavaya koyun. Salçayı ve naneyi kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızdırılmış kuru nane ve salçayı köftelere ilave edin. Limon suyunu sıkın. Tuzunu da ilave ettikten sonra bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder