21 Nisan 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI PIRASA


Malzemeler:
  • Yarım kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 portakal suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası veya domates suyu
Yapılışı:

      Pırasayı doğrayın ve yıkayın.  Havuçları soyun ve yuvarlak yuvarlak doğrayın. Bir tencereye zeytin yağını koyun. Havuçları ilave edin, kavurun ve domates suyunu ilave edin. Yıkanmış pirinci, limon ve portakal suyunu, tuzu ilave edip bir miktar su ilave edin ve pişirin. Pişince ocağı kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder