18 Nisan 2014 Cuma

LOR TATLISI


Malzemeler:
  • 1 kg tuzsuz lor
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir yuvarlak dilim limon
Yapılışı:

     Bir kabın içerisine loru koyun. Elinizle karıştırın. Üzerine yumurta, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında pişirin. Şerbeti için verilen şekeri, suyu ve limon dilimini bir tencerenin içine koyun. Ocakta 10-12 dk kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dondurma ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder