19 Nisan 2014 Cumartesi

TAZE KABAK DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 kg taze kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Yapılışı:

    Kabakların kabuklarını soyun. İçini kabak oyacağı ile oyun. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Maydanozu, dereotunu ve naneyi yıkayın ve doğrayın. Soğanın içine doğranmış yeşillikleri, kıymayı, yıkanmış pirinci, domates salçasını sıvı yağ, karabiber ve tuzu koyup karıştırın. İçini oyduğunuz kabakları hazırlamış olduğunuz içle doldurun. Bir tencereye yerleştirin. Bir miktar su ve tuz ilave edin. Ocağa koyup pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder