19 Nisan 2014 Cumartesi

TAZE İNCİR REÇELİ


Malzemeler:
  • 50 adet yeşil olmamış incir
  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
  • Cam kavanoz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:

     İncirin kabuklarını soyun.(Biraz derin soyun ki acı olmasın) Bir tencereye su koyun. Kaynayınca incirleri içine atın ve kaynatın. İncirler yumuşayınca suyunu süzün ve soğuk suya koyun. Tamamen soğuduktan sonra elinizle incirleri tek tek sıkın. Buruşuk erik görünümünde olacaklar fakat şerbete atıldıkları zaman tekrar normal incir görünümüne kavuşacaklar. Bir tencereye şekeri, suyu ve karanfili koyun. Kaynayıp biraz koyulaşınca limon suyunu koyun ve incirleri içine atın. Şerbetin koyuluğunu anlamak için bir fincan tabağına şerbetten damlatarak koyuluğuna bakabilirsiniz. İncirler şerbeti içine çekip şişince 5 dk daha kaynatıp kapatın. Cam kavanoza boşaltıp soğutun. Soğuyunca kapağını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder