7 Nisan 2014 Pazartesi

ZARF BÖREĞİ

Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi için:
  • Sosis
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
Yapılışı:

     Önce bir su bardağı sütü, sıvı yağı, yumurtaları ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Birinci yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine hazırlamış olduğunuz sütlü karışımı yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da üst üste koyarak aynı işlemi yapın. Yani üç yufka üst üste olmuş olacak. Yufkayı önce üstünden biraz katlayın. Alt kısmından da üst ile aynı çizgiye gelecek şekilde katlayın. Sağdan ve soldan da aynı şekilde katlayın. Her katladığınız yere sütlü karışımdan sürün. Kare bir şekil oluşacak. Sosis, sucuk ve kaşar peynirini küp küp doğrayın. Kare şeklindeki yufkanın dört köşesine iç harçtan koyun. Zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derece fırında pişirin. Siz iç harç olarak peynirli maydanoz, kıymalı veya isteğinize bağlı olarak başka iç harçlar da kullanabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder