27 Nisan 2014 Pazar

DÜĞÜN ÇORBASI


Malzemeler:
  • Yarım kg kemikli kuzu eti
  • 6-7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sirke
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Yapılışı:

      Kuzu etlerini güzelce yıkayın. 7 su bardağı su ile etleri düdüklüye koyup pişirin. Etler pişince küçük parçalara ayırın. Bir tencereye et parçalarını ve et suyunu koyup ocağa koyun. Bir kabın içinde yoğurdu, yumurtayı ve unu koyup çırpın. Kaynamakta olan etlere yoğurtlu karışımı karıştırarak dökün. Tuzunu ilave edin ve ocağı kapatın. Bir tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi kızdırın, çorbanın üzerine dökün. Küçük bir kasenin içine sarımsakları rendeleyin, sirkeyi de ekleyin. Çorbayı servis edince arzuya göre sarımsaklı sirkeli karışımdan koyup yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder