6 Nisan 2016 Çarşamba

YASEMİN ÇİÇEĞİ TATLISI


Malzemeler:
  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin akı iç malzemesinin içine)
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
  • 30-35 adet fındık içi
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:

     Tereyağını eritin. Bir yoğurma kabına erimiş tereyağı, bir tam yumurtayı ve bir yumurtanın sarısını, 1 fiske tuzu, sütü, yoğurdu, sıvı yağı koyup karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Bir parçaya 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave edip yoğurun. Kakao koyunca hamur sertleşirse 2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Merdaneyle beyaz hamuru ince açın. Kakaolu karışımı da beyaz hamurun büyüklüğünde ve inceliğinde açın. İki hamuru da kenarlarından kesip dikdörtgen şekli verin. Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru koyup merdaneyle hamurun üzerinden geçin ki iki hamur birbirine yapışsın. Küçük kare bir kalıpla veya cetvelle 7 santime 7 santim hamurdan kareler kesin. Cevizi ince rondodan çekin. İçine yumurtanın akını, unu ve toz şekeri koyup karıştırın. Kesilen hamurun ortasına 1 çay kaşığı cevizli harçtan koyup hamura artı şeklinde 4 çizik atın. Kestiğiniz hamurun bir parçasını kaldırıp ortaya doğru bohça gibi kapatın ve uç kısımlarını tutarak birleştirin. 4 ucunu da aynı şekilde kapatın. Ortasına fındık  koyup, fırın tepsisini yağlayıp dizin.  Bütün hamurlar bitene kadar  aynı işlemi yapın ve 180 derece ıstılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.                                                                            Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri koyun. Şerbet kaynayınca 10 dakika tutun ve limon suyunu ilave edip 2 dakika tutun. Ocağı kapatıp şerbeti soğutun. Tatlı fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis edin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder