Malzemeler:
- 6 adet haşlanmış patates
- Yarım demet dereotu
- 200 gr labne peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 250 gr süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet haşlanmış havuç
- 7-8 adet salatalık turşusu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 10 adet kırmızı biberli zeytin
- 1 yemek kaşığı dereotu
Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin içine labne peynirini, pul biberi, tuzu, naneyi ve zeytinyağını koyup karıştırın. Streci düz bir zemine yayın. Üzerine patates püresini strecin üzerine yayın. Bir kabın içinde mayonezi, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu karıştırın. Patateslerin üzerine hazırlanan yoğurtlu karışımın yarısını ince bir tabaka halinde yayın. Haşlanmış bezelyeyi, haşlanmış ve küp küp doğranmış havucu, küp küp doğranmış salatalık turşu ve biberi, cevizi ve dereotunu bir kapta karıştırıp yoğurdun üzerine iç malzemeyi koyup streçle rulo şeklinde sarın. Buzdolabına koyun. Servis ederken kırmızı biberli zeytinleri yuvarlak yuvarlak doğrayın. Kalan yoğurtlu karışımı rulo patates salatasının üzerine sürün. Dilimlenmiş zeytin ve dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder