13 Nisan 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI BALKABAKLI CHEESCAKE


Malzemeler:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr. tereyağ
  • 2 paket labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pişmiş bal kabağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 paket bitter çikolata
  • Yarım paket krema
Yapılışı:

     Tabanı için bisküvileri rondodan çekip un haline getirin. Tereyağını eritip bisküviyle karıştırın ve kelepçeli kek kalıbına koyup sıkıştırarak yayın. Bir kabın içinde labne peynirleriyle şekeri çırpın. Ezilmiş kabağı, ince kıyılmış cevizi, yumurtaları, unu ve tarçını koyup çırpın. Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin. Sade karışımın yarısını bir kabın içine ayırın. Diğer yarısına erimiş çikolatayı koyup çırpın. Bisküvilerin üzerine ayırdığınız sade karışımı dökün. Sade karışımın üzerine çikolatalı karışımı dökün ve çatalın arkasıyla fazla karıştırmadan daireler yapın. İki karışım alacalı hale gelecek. 160 derece fırında pişirin. Pişerken fırının içine 1 kase su koyun. Kek pişince kremanın üzerine 1 paket çikolatayı kırıp ocakta eriyene kadar kaynatın. Ilınınca cheescake in üzerine dökün ve cevizle süsleyip buzdolabında 1 gece bekletin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder