12 Nisan 2016 Salı

İKİ RENKLİ ÇORBA


Malzemeler:
  • 2 su bardağı bezelye
  • 3-4 adet havuç
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 tablet et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri İçin:
  • 1 tutam dereotu
Yapılışı:
      Bu çorba için bir bezelyeli bir de havuçlu çorba hazırlıcaz. Havuçlu çorba için havuçları soyup rendeleyin. 3 yemek kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış bir adet kuru soğanı kavurun. 1 yemek kaşığı unu ve 1 tatlı kaşığı nişastayı koyup unun kokusu gidene kadar kavurun. 3 adet rendelenmiş havucu una ilave edip kavurmaya devam edin. 4 su bardağı soğuk su koyup unun kıvamını açın. Kıvamı koyu olduysa sıcak su ekleyebilirsiniz. İçine bir tablet et suyunu, tuzu ve karabiberi koyup havuçlar pişince ocağı kapatın ve blendırdan geçirin. İçine 2 yemek kaşığı krema koyup ocakta bir taşım kaynatın. Bezelyeli çorba için bezelyeleri 3 su bardağı su ile haşlayın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. 1 yemek kaşığı unnu ve 1 tatlı kaşığı nişastayı ilave edin. 3 su bardağı su koyup kıvamını açın. Haşlanan bezelyesi suyu ile birlikte döküp 20 dk kaynatın. Tuzu ve karabiberi koyup ocaktan alın. Çorbayı blendırdan geçirip üzerine 2 yemek kaşığı krema koyun ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Çorbaları servis ederken her çorbanın içine ayrı kepçeler koyun. Çorbalardan birer kepçe alıp kaseye aynı anda dökün. Ortasına bir tatlı kaşığı krema koyup üzerine dereotu serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder