13 Nisan 2016 Çarşamba

MİLFÖY ÇANAĞINDA SEBZELİ TAVUK


Malzemeler:
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı konserve veya dondurulmuş bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:

      Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Patatesi, tavukları ve havucu küp küp doğrayın. Tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağı, soğanı, havucu ve sarımsağı koyup kavurun. Tavukları ilave edip kavurmaya devam edin. Tavukların rengi değişince patatesleri ilave edin. Bezelyeniz donmuş veya taze ise hemen tencereye ilave edin fakat konserve ise sebzeler biraz pişince ilave edin. Kırmızı biberi ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğrayın. 2 su bardağı suyu ilave edip pişirin. Tavuk ve sebzeler pişince kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatları ilave edip bir çevirin ve ocağın altını kapatın. Milföy hamurlarını çerez kaselerini ters çevirip yağlayın üzerine milföy hamurunu yerleştirip kasenin şeklini aldırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısınmış fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız milföyleri soğutun. Kaselerden milföyleri çıkarın. Hazırladığınız sebzeli tavukları milföy çanaklarına doldurun. Fırın tepsisine koyup üzerine kaşar rendesi serpin ve ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder