12 Nisan 2016 Salı

YEŞİL MERCİMEKLİ KISIR


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 4 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 6 adet salatalık turşusu
  • 1 kutu mısır
  • 1 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

     Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatın. Soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun. Salçaları ilave edin ve ocağı kapatın. Bulgurun içine kavrulan salçalı soğanı koyup karıştırın. Yeşillikleri doğrayın. Domatesi ve salatalıkları küp küp doğrayın. Mercimeğe bütün malzemeleri koyun ve karıştırın. Sosu için bir kasede zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, tuzu ve karabiberi koyup karıştırın. Kısırın üzerine döküp karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder