20 Nisan 2016 Çarşamba

KÜLAH BÖREK


Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 125 gr tereyağı
İç Malzemesi:
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri İçin:
  • Çörek otu 
  • Susam
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:

     Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Doğranmış biberi de ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayıp sularını süzdürün. Kavrulan malzemelere domatesi ilave edin. Domates biraz yumuşayınca tuzunu, karabiberini ve pul biberini koyup karıştırın. Ocağın altını kapatın. Bir tutam maydanozu ince kıyın. İç malzemeyi koyup karıştırın. Tereyağını eritin. Bir yufkayı düz zemine yayın. Üzerini tereyağ ile yağlayın. İkinci yufkayı üzerine koyup yağlayın.Üçüncü yufkayı da aynı şekilde yağlayın. Yufkayı 12 parçaya ayırın. Kıymalı harçtan koyup kenarlarını katlamadan sigara böreği gibi sarın. Böreğin iki ucunu eliniz ile bastırın. Böreği buzluğa koyup 15-20 dk bekletin. Sonra buzluktan çıkınca ortadan 2 ye kesip üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpip 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder