12 Nisan 2016 Salı

SEMİZOTU ÇORBASI


Malzemeler:
  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tablet et suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 7-8 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
Yapılışı:

     Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. 1 yemek kaşığı unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Salçaları ilave edin. 4 su bardağı soğuk su koyup kıvamını açın. 1 çay bardağı kırmızı mercimeği koyup pişirin. Mercimekler pişince nohudu ve buğdayı koyup kaynatın. Semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Pişen çorbaya dövülmüş sarımsağı, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi koyup 5 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder