Malzemeler:
- 1 bağ semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış buğday
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tablet et suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 7-8 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. 1 yemek kaşığı unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Salçaları ilave edin. 4 su bardağı soğuk su koyup kıvamını açın. 1 çay bardağı kırmızı mercimeği koyup pişirin. Mercimekler pişince nohudu ve buğdayı koyup kaynatın. Semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Pişen çorbaya dövülmüş sarımsağı, kuru naneyi, tuzu ve karabiberi koyup 5 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder