24 Nisan 2016 Pazar

DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta ( İkisinin sarısı üzerine)
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • Yarım kalıp beyaz peynir
Üzeri İçin:
  • 2 adet yumurta sarısı
Yapılışı:

      Bir yoğurma kabının içine oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu koyup karıştırın. Mısır ununu, kabartma tozunu ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Dereotunu ince kıyın ve hamura ilave edip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açın. İçine beyaz peynirden koyup yarım ay şeklinde kapatın. Birleşme yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin. 180 derece fırında pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder