23 Nisan 2016 Cumartesi

BAKLA SALATASI


Malzemeler:
  • 1 kg taze bakla
  • 6 adet yeşil soğan
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
Sosu İçin:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Baklayı Haşlamak İçin:
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:

     Baklaları temizleyip küçük küçük doğrayın. Yıkayıp bir tencereye koyun. Unu, sirkeyi, limon suyunu ve üzerine kapatacak kadar suyu ilave edip haşlayın. Kuskusun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağı, tuzu ve 1,5 su bardağı suyu koyup suyunu çekene kadar haşlayın. Yeşillikleri doğrayın. Turşuları küp küp doğrayın. Baklalar haşlanıp soğuyunca bir kaba koyun. Haşlanmış bezelyeyi, kuskusu, turşuyu ve yeşillikleri koyup karıştırın. Sosu için bir kasenin içinde nar ekşisini, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu koyup karıştırın. Sosu salataya döküp karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder